Pēc vērienīgas aptaujas uztura speciālisti nosaukuši 2023. gada populārāko produktu Top-10. Vai pievienojies šim sarakstam?

ASV, saskaņā ar 757 reģistrētu dietologu aptauju ar nosaukumu “Uztura tendences”, tika noskaidrots, ka pircēji aizvien vairāk savos pārtikas preču sarakstos turpina iekļaut ļoti barojošus, imunitāti stiprinošus pārtikas produktus — citiem vārdiem sakot, īstus superēdienus.

Pirmo reizi šīs aptaujas 11 gadu laikā ekspertu vērojumi un prognozes par populārākajiem produktiem ir tikai uz augu bāzes. Lasiet tālāk par šiem pieprasītajiem pārtikas produktiem, lai redzētu, vai kādu no tiem ir vērts pievienot savam pārtikas preču sarakstam.

1.Fermantēti produkti

Fermentēti pārtikas produkti, kas ietver jogurtu, kimči, kombučas tēju un marinētus dārzeņus, uzlabo imunitāti un veicina zarnu veselību.

2.Sēklas

Sēklas, piemēram, čia un kaņepes, piedāvā neaizstājamās omega-3 taukskābes. Čia pudiņš ir garšīgs veids, kā iekļaut sēklas ēdienreižu plānos.

3.Mellenes

Mellenes, kas ir daudzu vasaras iecienītākās ogas, satur antioksidantus, kas aizsargā jūsu šūnas no brīvajiem radikāļiem.

4.Avokado

Avokado ir spēkstacijas, kad runa ir par uzturu, nemaz nerunājot par garšu. Grauzdiņš ar avokado var būt viens no gardākajiem veidiem, kā iekļaut šo superēdienu savā uzturā.

5.Rieksti

Rieksti, tostarp pistācijas, mandeles un valrieksti, ir jums piemēroti ēdieni neatkarīgi no tā, vai jūs tos graužat, vai gatavojat riekstu sviestu. Riekstu sviesta sviestmaizes ir lielisks veids, kā jau agrīnā vecumā iepazīstināt bērnus ar šo produktu.

6.Lapu zaļumi

Lapu zaļumi, piemēram, spināti, ne tikai pievieno ēdienreizei pretiekaisuma flavonoīdus, bet ir arī lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu avots.

7.Ūdens zaļumi

Ūdens zaļumi, piemēram, aļģes, jūraszāles un jūras sūnas, var izklausīties kā neparasti ēdami ēdieni, taču to priekšrocības ir nenoliedzamas. Ūdens zaļumi pievieno jūsu diētai vērtīgus vitamīnus un uzturvielas, tostarp jodu, varu, kalciju, magniju, mangānu, B2 vitamīnu un C vitamīnu.

Lasi arī: Tas ir pierādīts, cepti kartupeļi palīdz notievēt

8.Zaļā tēja

Laba iemesla dēļ zaļā tēja jau sen ir bijusi uztura pamatelements daudzās kultūrās. Tās imunitāti uzlabojošās īpašības, pateicoties makrofāgiem un citām uzturvielām, ir labi dokumentētas. Izbaudiet to karstu vai aukstu vai izmēģiniet zaļās tējas pudiņu, lai iegūtu saldu un veselīgu gardumu.

9.Kvinoja

Kvinoja nodrošina visas deviņas aminoskābes, padarot to par super-superēdienu. Kvinojas pievienošana diētai palielinās arī šķiedrvielu un olbaltumvielu uzņemšanu.

10.Augu izcelsmes piens

Mandeļu, auzu, pistāciju un sojas piens ir lieliskas alternatīvas govs pienam, īpaši cilvēkiem, kuri nepanes laktozi, un tādu ir arvien vairāk. Izmēģiniet kādu no šiem pieniem ar savām brokastu pārslām. Iespējams, jūs nepamanīsiet atšķirību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment